Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Turvallisuus kesäisin

Osoitenumerointi

Kentältä kantautuu tietoa, että osassa keskisuomalaisia kuntia osoitenumerointi ja osoitteiden näkyvyys ja oikeellisuus vaatisivat useissa tilanteissa tarkastelua ja korjausta.

Ensihoitajien ja pelastushenkilöstön perille löytäminen riippuu osoitetietojen- ja numerokylttien sekä tienimien virheettömästä löytymisestä niin kartoista, GPS:ltä kuin maastostakin.

Usein näkemisen estää kasvusto; puskat ovat kasvaneet nimikylttien ja osoitenumeroiden eteen, talojen numeroita ei näy ajotielle, tai kyltit voivat puuttua kokonaan. Uusia mökkiteitä rakennetaan, tiedot puuttuvat kartoista ja ne, samoin kuin GPS:t, eivät pysy ajan tasalla. Tiedot tulisikin päivittää riittävän usein, jotta ambulanssit, pelastuslaitos ja poliisi tarvittaessa löytäisivät kohteeseen mahdollisimman sujuvasti.

Mökkikauden aikana kesämökit ja huvilat ovat kovassa käytössä. Vuokramökeissä voi olla asiakkaita, joilla ei ole täyttä selvyyttä sijainnistaan. Mökeissä tulee olla selkeät osoitetiedot ja tarpeelliset puhelinnumerot hyvin esillä, jotta asukas apua tarvitessaan löytäisi ne helposti ja osaisi ilmoittaa hätäkeskukselle oikean tapahtumakunnan, lähiosoitteen ja muut tiedot.

Turvallisuus vesillä liikuttaessa

Kesä tuo myös mukanaan tottumattomat vesilläliikkujat tuntemattomille vesialueille. Veneilijän, purjehtijan, surffaajan, vesihiihtäjän ja muiden vesillä liikkujien tulee varustautua oikein turvalliseen liikkumiseen vesistössä.

Onnettomuus vesillä on aina vaarallinen. Kylmä vesi kangistaa nopeasti, eikä ilman turvavarusteita pärjää vedessä kovinkaan pitkään.

Veneiden varusteiden pitää olla kunnossa vesillä liikuttaessa. Mela, äyskäri ja turvaliivit ovat minimivarusteet. Kaikkien veneessä olevien tulee käyttää kelluntaliiviä tai –takkia .

Alkoholin vaikutuksen alaisena ei vesille pidä lähteä lainkaan.

Venetsialaiset päättää veneily- ja mökkikauden

Länsisuomalainen perinne näkyy jo Keski-Suomessa saakka elokuun viimeisenä viikonloppuna pidettävinä juhlina. Keski-Suomen pelastuslaitos ei kuitenkaan salli ilotulitteiden ampumista ilman etukäteen pelastusviranomaiselle toimitettavaa erillistä ilotulitusilmoitusta. Pelastusviranomainen tekee ilmoituksen perusteella asiasta kirjallisen päätöksen, jossa voidaan asettaa käytölle tarpeellisia ehtoja tai kieltää ilotulitteiden käyttö, jos siitä aiheutuu erityistä vaaraa. Ilotuliteilmoitus, josta päätös voidaan tehdä tulee toimittaa pelastuslaitokselle räjähdysasetuksen mukaan 5 vuorokautta ennen aiottua käyttöä.

Ilotuliteilmoituslomake löytyy lomakkeista ja sen voi toimittaa käyttöpaikkakunnan pelastusviranomaiselle tuomalla sen toimipisteeseen tai sähköpostilla. Päätöksestä peritään hinnaston mukainen maksu, joka on 18 euroa (2014).

  • Yhteystiedot
  • Keskuspaloasema
  • Salontaipaleentie 6
  • 40500 Jyväskylä
  • puh 014 3329 600

  • Laskutusosoite
  • Jyväskylän kaupunki
  • Keski-Suomen pelastuslaitos
  • Verkkolaskun OVT-tunnus: 003701746664975
  • Välittäjä: Basware Oyj / BAWCF122

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2017 | Sivun alkuun