Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » info » Pelastusjohtaja

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen (s. 1955 Tervo) liittyi Rautalammin puolivakinaisen palokunnan poikaosastoon vuonna 1969. Palokunta-aikanaan hän suoritti lukuisia nuorten ja myös aikuisten sammutus- ja pelastustoimintaan liittyviä kursseja sekä ensiapukursseja. Vuonna 1971 (16-vuotiaana) Tarvainen aloitti palokuntatoiminnan ohella tehtävät tilapäisenä ambulanssin apumiehenä Sisä-Savon kansanterveystyön kuntainliiton ambulanssissa. Palokunta- ja ambulanssitehtävissä Tarvainen toimi myös opintojensa ohessa 1970-luvun loppupuolelle asti. Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa opinnot alkoivat 1976, josta hän valmistui filosofian maisteriksi v. 1984 pääaineenaan fysiikka. Tutkintoon liittyvän pro gradu –työn Tarvainen teki otsikolla ’Savunpoiston ja sprinkleritoiminnan vuorovaikutuksesta’.

Jyväskylän kaupungin palokunnassa Tarvainen toimi vs- ja vt- palomiehenä 1980-vuosikymmenen alusta yhteensä noin 4 vuotta, kunnes aloitti palomestariopinnot Valtion Palo-Opistossa (ja Valtion Väestönsuojelukoulussa) vuonna 1984. Valmistuttuaan palomestariksi Tarvainen on toiminut valtion pelastushallinnon eri tehtävissä (lääninhallituksen pelastustoimisto- ja osasto): 1986-1987 Uudenmaan lääninhallitus (Helsinki), 1987-1997 Keski-Suomen lääninhallitus (Jyväskylä) ja 1997-1998 Länsi-Suomen lääninhallitus (Turku). Turusta Tarvainen siirtyi Sisäministeriön pelastusosaston ja Palosuojelurahaston ylitarkastajaksi (1998-2002), josta tehtävästä hänet kutsuttiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) toimitusjohtajaksi (2002-2008). Keskusjärjestöstä hänet valittiin nykyiseen tehtäväänsä, Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtajaksi vuonna 2008.

Keski-Suomen pelastuslaitos haluaa olla inhimillisesti, ammatillisesti ja luotettavasti Keski-Suomessa olevien ihmisten turvana ja apuna sekä osallistua aktiivisesti turvallisuustyöhön, jolla vahvistetaan jokaisen kykyä kantaa oma vastuu turvallisuudestaan. Keski-Suomen pelastuslaitos on luonut pelastu.fi –sivut tunnuslauseella: Totta kai tulemme, jos hätä yllättää, mutta paras onnettomuus on sellainen, joka on vältetty etukäteen.

Pelastuslaitoksen tärkein resurssi on ammattitaitoinen ja hyvinvoiva henkilöstö – 300 päätoimista ja 1000 sivutoimista ja vapaaehtoista. Keski-Suomen pelastuslaitos haluaa innovatiivisesti ja etupainotteisesti etsiä uusia ja parempia toimintatapoja turvallisuuden parantamiseksi yhdessä muiden viranomaisten, kuntien, yritysten, laitosten ja täällä olevien ihmisten kanssa ja heidän parhaakseen.

Simo Tarvainen

  • Yhteystiedot
  • Keskuspaloasema
  • Salontaipaleentie 6
  • 40500 Jyväskylä
  • puh 014 3329 600

  • Laskutusosoite
  • Jyväskylän kaupunki
  • Keski-Suomen pelastuslaitos
  • Verkkolaskun OVT-tunnus: 003701746664975
  • Välittäjä: Basware Oyj / BAWCFI22

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2019 | Sivun alkuun